Tim Campagnes

Tim kan worden gekoppeld aan verschillende campagnesoftware, zoals MailChimp en Laposta.

Tim zorgt ervoor dat informatie tussen Tim en bijvoorbeeld Laposta wordt uitgewisseld.

Voordelen van deze koppeling

• Tijdbesparing: Gebruikers kunnen kostbare tijd besparen door direct vanuit Tim toegang te hebben tot Laposta-campagnes en relevante informatie.
  • Gegevensconsistentie: Realtime synchronisatie zorgt voor consistente gegevens tussen beide platforms, waardoor fouten worden geminimaliseerd.
  • Efficiënt Campagnebeheer: Het stroomlijnen van campagnebeheer in Laposta via Tim resulteert in een gestroomlijnd proces voor een effectieve communicatiestrategie.
  • Verbeterde Besluitvorming: Met snel toegankelijke, geïntegreerde gegevens kunnen gebruikers weloverwogen beslissingen nemen en gerichte acties ondernemen.

Koppelen

Voordat je kunt beginnen met een mailing via bijvoorbeeld Laposta, moeten er enkele stappen worden genomen.

Laposta stappen

De naadloze integratie tussen Tim en Laposta biedt gebruikers de mogelijkheid om efficiënt en doeltreffend campagnes te beheren. Om gebruik te maken van deze krachtige samenwerking, is het echter noodzakelijk dat gebruikers eerst een abonnement aanschaffen bij Laposta.

API-sleutel

Externe campagnesoftware met een API-aansluiting heeft meestal een API-sleutel nodig. Deze API-sleutel moet worden doorgegeven aan Tim via Softmakers. Tim communiceert met de externe software via deze sleutel.

Relatielijst aanmaken in Laposta

Maak een nieuwe Relatielijst aan. Laat het vaste veld 'Email' ongewijzigd. Onthou de lijstnaam, deze heb je nodig in Tim.

Voeg de volgende velden toe:

• 'Firstname' voor voornaam
  • 'Prefix' voor tussenvoegsel
  • 'Lastname' voor achternaam
  • 'Company' voor bedrijfsnaam
  • 'Salutation' voor aanhef

Hernoem de aangemaakte velden indien nodig naar Nederlandse teksten. Let op je moet eerst de velden 1x bewaard hebben met de Engelse namen

Tim koppelen aan Laposta

Zorg ervoor dat Tim is gekoppeld aan Laposta met de juiste API-sleutel. Softmakers kan je hierbij assisteren

Controleer of de 'Campagne'-module is ingeschakeld in Tim.

Door de volgende stappen te volgen, kun je efficiënt en doelgericht een nieuwe campagne opzetten en relevante informatie instellen binnen het Tim-platform.

Campagne aanmaken in Tim

In Tim, maak een nieuwe campagne aan en geef deze een naam.

Tabblad Algemeen

Op het tabblad Algemeen vul je de nodige informatie in. Hier kun je de verantwoordelijke medewerker specificeren, de standaard aanhef voor de brief instellen die wordt verzonden in de campagne als er geen persoon bekend is bij het e-mailadres. Daarnaast is er ruimte voor een notitie waarin je kunt beschrijven waarom deze campagne wordt gebruikt.

Tabblad MailChimp

Op het tabblad MailChimp plaats je in het veld 'MailChimp audience' de Relatielijst van Laposta. Zorg ervoor dat deze lijst al bekend is in Laposta voordat je deze instelt.

Kies 1 van de opties bij wijze van synchronisatie

Om ervoor te zorgen dat de gegevens tussen Tim en Laposta nauwkeurig worden bijgewerkt, biedt Tim drie verschillende synchronisatiemogelijkheden. Deze synchronisatie kan plaatsvinden van Tim naar Laposta, van Tim naar Laposta en terug, en van Laposta naar Tim. Hier volgt een overzicht van elke synchronisatiemodus:

• Van Tim naar Laposta (Enkelvoudige Synchronisatie): Gebruik deze optie wanneer je alleen wijzigingen vanuit Tim naar Laposta wilt doorvoeren. Tim zal gegevens eenrichtingsgewijs naar Laposta synchroniseren, waardoor je zeker kunt zijn dat de informatie up-to-date is in het Laposta-systeem.
  • Bidirectionele Synchronisatie (Tweezijdige Synchronisatie): Kies deze modus als je wilt dat wijzigingen in beide systemen worden bijgewerkt. Tim en Laposta zullen gegevens met elkaar synchroniseren, zodat wijzigingen aan beide kanten worden doorgevoerd voor een volledige en consistente dataset.
  • Van Laposta naar Tim (Enkelvoudige Synchronisatie): Deze optie is handig als je alleen updates van Laposta naar Tim wilt overbrengen. Tim zal gegevens eenrichtingsgewijs van Laposta naar Tim synchroniseren, wat van pas komt wanneer Laposta als de primaire bron van informatie wordt beschouwd.

Ontvangers aanvullen

Op het tabblad 'Ontvangers aanvullen' kun je via de knop 'Bewerken' verschillende gegevens invullen om de lijsten die in Tim zijn gemaakt te koppelen aan de campagne.

De volgende velden kun je invullen

• Entiteitsoort van de bronlijst: Vul hier de entiteitsoort in van de lijst die je wilt inlezen.
  • Bronlijst: Dit is de naam van de lijst waaruit je de gegevens wilt halen.
  • Lijstkolom met hoofd-entiteit: Dit is het sleutelveld van de lijst, meestal EntiteitId.
  • Lijstkolom met sub-entiteit: Dit is de eventuele sub-entiteit van de lijst.
  • Lijstkolom met e-mailadres: Dit is het e-mailadres waarnaar de e-mails moeten worden verstuurd.
  • Lijstkolom met postadres: Dit is het veld waarin het postadres staat voor een normale mail..
  • Lijstkolom met aanhef: Dit is het veld waarin de eventuele aanhef staat.
  • Lijstkolom met referentie of een filterwaarde: Deze informatie kan als referentie in de e-mail worden gebruikt.

Als je bepaalde gegevens niet kunt selecteren, bijvoorbeeld het e-mailadres bij 'Lijstkolom met e-mailadres', dan is dit veld niet aanwezig in de lijst. Je zult deze dan eerst moeten toekennen in Tim aan de betreffende geselecteerde lijst.

Velden die je niet nodig hebt zoals bijvoorbeeld postadres kun je leeglaten.

Bewaar deze gegevens en kies voor "Bronlijst inlezen".

Tabblad Controles

Met de groene knop op dit tabblad kun je de informatie van de ontvangers van deze campagne controleren. Hiermee krijg je een overzicht van de bevestiging van de ontvangst van deze campagne.

Mailing opstellen in Laposta

• Ga naar Laposta en maak een nieuwe mailing aan.
  • Selecteer de gewenste relatielijst die is aangemaakt in stap 1.
  • Stel de inhoud van de mailing op volgens de behoeften van de campagne.

Verzenden vanuit Laposta

• Controleer de mailing op fouten.
  • Verzend de campagne naar de geselecteerde relatielijst.

Met deze stappen ben je klaar om effectieve campagnes op te zetten en te beheren via Laposta met integratie van Tim.