Swagger is een open-source framework dat wordt gebruikt voor het ontwerpen, bouwen en documenteren van API's. Het biedt ontwikkelaars een gestructureerde en overzichtelijke manier om de functionaliteit en specificaties van een API te beschrijven. Met Swagger kunnen ontwikkelaars ook automatisch gegenereerde documentatie en interactieve API-testmogelijkheden verkrijgen.

Tim heeft ook een Swagger interface waarmee, je geautoriseerde endpoints kan testen.

Via https://timsaas.com/TimApi/swagger/ of https://develop.timsaas.com/TimApi/swagger/  kun je swagger benaderen,

Bij Softmakers kun je een API key aanvragen. Met deze API key, tenantId en userId kun je een Bearer token genereren.

Als de apiKey correct is dan krijg je een Json waarin een AccessToken staat.

Dit token moet worden geplaatst in het veld boven aan de pagina in het veld Bearer token met het woord Bearer ervoor.

Hierna kun elke call waarvoor je geautoriseerd bent uitvoeren. Bijvoorbeeld Get api/userInfo.