Om te kunnen werken met het urenportaal van Tim heb je niet veel nodig;

1. Een computer met een internet aansluiting en een moderne browser
  2. Een internet adres dat hiervoor ter beschikking is gesteld
  3. Het specifieke email adres van uw opdrachtgever als gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord

Start de procedure

1. Start de browser op een computer

Vooralsnog is Tim alleen te gebruiken op een computer met een muis en een toetsenbord. Wij verwachten dat het gebruik op tablets of smartphones in de nabije toekomst wel mogelijk wordt.

In de praktijk is gebleken dat onze Tim applicatie het best tot zijn recht komt in de Google Chrome browser. Activeer jouw browser op een computer en plaats het ter beschikking gestelde internet adres in de adresbalk.

De eerste keer kan het voorkomen dat jouw browser dit adres blokkeert. Je kunt dit zien aan een waarschuwingsicoon in de adresbalk. De afbeelding hieronder is van Chrome maar in andere browsers zie je iets soortgelijks.

Klik in dat geval met de muis op dat icoon, kies de bovenste optie en bevestig dat met [Klaar].

Gebruik daarna de Refresh knop of klik achter het eerder ingegeven internet adres en geef [Enter] op jouw toetsenbord.

Als je met Safari werkt kunnen er meer beveiligingen en instellingen in de weg zitten. Lees hier hoe je dit kunt oplossen (vooral de tracking cookies beveiliging).

2. Aanmelden

Meestal verschijnt nu eerst het aanmeldingsscherm. Omdat wij gebruik maken van de Microsoft beveiliging kan het ook voorkomen dat Tim het aanmeldingsscherm overslaat. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je even tevoren al met dezelfde browser in jouw email bent geweest.

Geef nu het ter beschikking gestelde email adres op en klik op [volgende]. Daarna geef je het wachtwoord in en klik je op [Aanmelden]. Afhankelijk van de instellingen van jouw systeembeheerder kunnen er nog aanvullende schermen komen voor nadere verificatie. Na een succesvolle aanmelding verschijnt het urenscherm van Tim.

3. Uren registreren

Links in de kantlijn worden de dagen van de huidige week getoond. Gebruik de bladerknoppen (< en >) bovenin het scherm om eventueel terug te bladeren naar eerdere weken.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat een dag selecteert door erop te klikken. Ter bevestiging van jouw keuze verschijnt er een blauwe balk naast jouw dag. Ook wordt de (+) toets geactiveerd die je kunt gebruiken om een urenregel aan te maken.

Na de klik op de (+) verschijnen de velden van een lege urenregel aan de rechterzijde van het scherm. Sommige velden zijn verplicht anderen zoals reistijd en reisafstand hoef je alleen op te geven als ze van toepassing zijn.

Het veld project bevat een lijst met de projecten waarop jij uren mag registreren. Na de keuze voor project kun je ook kiezen voor de werksoorten die voor het gekozen project gelden. Neem contact op met de administratie als je projecten of werksoorten in de lijstjes mist.

Let op: Bij het invullen van de werktijd en/of reistijd is het de bedoeling dat je uren en minuten invult (2:30). Dus geen 0,5 maar 0:30 in het geval van een halfuur.

Als alles naar wens is ingevuld leg je de urenregel vast met de [bewaar] knop. Soms verschijnen er rode markeringen om je te wijzen op missende maar verplichte informatie.

2. Uren fiatteren

De administratie kan jouw uren pas verwerken nadat je hebt aangegeven dat alle ingaves compleet zijn. Gebruik daarvoor de groene [fiatteren] knop die automatisch in de weken verschijnt waar fiatteren gewenst is.

Klik ook hier eerst op een dag in de linker kolom van het scherm zodat er een blauwe selectie indicatie verschijnt.

Zet een vinkje achter een enkele regel of gebruik een van de knoppen [markeer de hele week] of [markeer de hele dag]. Gebruik daarna de knop [bewaar] om de fiattering af te ronden.

Afhankelijk van het aantal te fiatteren regels kan het soms even duren voordat alles is verwerkt. Wacht met bladeren in de weken tot het scherm weer in de uitgangspositie is teruggekeerd.

2. Overzichtsrapport voor jezelf

Klik op jouw naam links bovenin het scherm en kies voor [download lijst met geregistreerde uren] om een overzicht te maken van de geregistreerde en gefiatteerde uren.

Veel succes met het urenportaal !