Er zijn een aantal problemen die zich voor kunnen doen in Safari. Denk aan websites die niet laden, aan websites die maar half laden of websites die een error code veroorzaken in Safari. Dit kan ook bij Tim gebeuren. Bijvoorbeeld als er een recente update is geweest. De browser werkt soms nog enige tijd met de oude versie door.

De volgende oplossingen kunnen je van Safari problemen verlossen.

Cache wissen

Bij het gebruik van een browser zoals Safari, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen opgeslagen. Dit is nuttig als je de volgende keer dezelfde pagina nodig hebt dan kan hij sneller worden getoond. Soms zit dit handige mechanisme echter in de weg. Als je het cachegeheugen wist worden bepaalde problemen opgelost. De cache wissen doe je op de volgende manier.

Open Safari. Kies in het menu linksboven Safari / Voorkeuren ...

Open het tabblad Geavanceerd en zorg dat er een kruisje staat in [Toon Ontwikkel-menu in menubalk].

Sluit het instellingen venster. Als het goed is zou nu in het menu ook de optie [Ontwikkel] moeten verschijnen. Kies daarmee de opdracht Ontwikkel / Leeg caches.

Sluit daarna de browser af middels menu opdracht Safari / Stop Safari alvorens hem weer op te starten en weer met Tim aan de slag te gaan.

Geblokkeerde pagina toestaan

Moderne browsers gebruiken steeds meer technieken om u te beschermen tegen ongewilde invloeden van buitenaf. Soms moeten we de browser vertellen dat Tim een toegestane applicatie is.

Als Safari Tim blokkeert kun je dat zien in de adresbalk waar kort de tekst 'Popupvenster geblokkeerd' verschijnt. Daarna is er een icoon met 2 gestapelde vensters rechts in de adresbalk te zien.

Klik met de rechtermuisknop op dit icoon en kies in het menu dat dan verschijnt voor "Instellingen voor ...timsaas.com"

Je ziet in het scherm dat daarmee verschijnt diverse instelmogelijkheden. Kies bij de instelling [Pop-upvenster] voor 'Sta toe'.

Sluit daarna de browser af middels menu opdracht Safari / Stop Safari alvorens hem weer op te starten en weer met Tim aan de slag te gaan.

Tracking Cookie toestaan

De nieuwste versies van Safari proberen u te beschermen tegen websites die cookies achterlaten om uw gedrag te volgen. Deze voorziening zit soms in de weg als u met Tim wil werken en moet dan eenmalig tijdelijk uitgeschakeld worden om de browser te vertellen dat Tim dit wel mag. Dit werkt als volgt;

Open Safari. Kies in het menu linksboven Safari / Voorkeuren ...

Kies het tabblad Privacy en zet het kruisje [Voorkom cross-sitetracking] tijdelijk uit.

Sluit daarna de browser af middels menu opdracht Safari / Stop Safari alvorens hem weer op te starten en weer met Tim aan de slag te gaan.

Vergeet niet om dit kruisje daarna weer aan te schakelen om voortaan goed beschermd te blijven.